‹ 上一主題|下一主題 go 回復(fù): 194 | 瀏覽: 21668 |倒序瀏覽 | 字體: tT
手機看此貼
  • 微信掃一掃 手機看此貼
  • 好內(nèi)容 隨時分享到朋友圈

[ 越秀美食 ]

小巷里的人氣餐廳--晚上10點仲有客人進場的加州卷 ...

[復(fù)制鏈接]

經(jīng)驗值
注冊時間
    • 媽媽網(wǎng)輕聊
      給生活加點料

• 媽媽網(wǎng)孕育
      就是好用

holdImg
    • 廣州媽媽網(wǎng)
      廣州媽媽網(wǎng),更懂廣州媽媽

廣州媽媽網(wǎng)二維碼
樓主
發(fā)表于 2013-9-4 17:14 |只看該作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 發(fā)短消息 | 加為好友 | 字體大小: tT

我正在參加【中秋團聚】的活動:http://www.aguaaloha.com/thread-3634675-1-1.html
壓抑左一段時間無食生冷野的孕婦終于忍唔住損友誘惑,抱住”凈系食熟食(心諗,最多食少少刺身啦)”的心態(tài)去位于建設(shè)六的呢間加州卷開餐啦!朋友一早致電去訂位,但都要等到7點半先有位置。餐廳開系民宅里面,只有一層,但人氣超爆,我地由晚上7點半左右一直食到差不多10點,期間一直都有客人不斷進場,仲有好多外國友人黎幫襯添,生意真好!
已有 1 人評分金幣 收起 理由
陸無雙 + 1 感謝分享,推薦到首頁咯!

總評分: 金幣 + 1   查看全部評分

經(jīng)驗值
注冊時間

因為今次屬于臨時起意過去食飯,無帶單反仔出動,所以D相全部都系用手機影,順便利用媽媽圈APP上傳圖片,都幾方便。其實之前一直都有聽聞加州卷的出品唔錯,今次去到就直接按照餐牌上的星星推薦標記去點菜。
招牌的菠菜沙律,一上場就覺得造型超精致,唔講仲以為系青瓜沙律,哈哈~上面D麻醬好味,令到本身對菠菜無感的我都忍唔住食左好多,22蚊一份。果然系值得推薦之作。

大頭妹媽咪  菠菜好啱你,食得對極了。  發(fā)表于 2013-9-6 14:41
常來  手機效果相當贊  發(fā)表于 2013-9-5 12:24
宛宛媽媽  小敏用手機都影得靚過我用相機好多,55555555555555  發(fā)表于 2013-9-5 11:40
cherryfan  你唔講我真是以為是青瓜。。。。  發(fā)表于 2013-9-5 09:52
168apple  造型挺有意思的  發(fā)表于 2013-9-5 09:10

經(jīng)驗值
注冊時間

刺身系東拼西湊完成的,因為當時點菜的時候問仲有咩刺身可以點,老細就話得翻三文魚,北極貝同黃希鯪呢三種了。于是就拼埋一份吧!

三種刺身的價錢分別都系48蚊一客。除了黃希鯪我唔中意食之外,其他兩款試了都覺得好新鮮。

經(jīng)驗值
注冊時間

三文魚腩好肥美,不過師傅薄切顯得唔夠喉??!
68蚊一客,呢度估計系2客的份量吧,因為刺身唔系我點,所以都唔清楚份量系按6片計算還是3片計算。

全優(yōu)+  魚腩~流口水ing  發(fā)表于 2013-9-5 10:59

經(jīng)驗值
注冊時間

壽司PIZZA,造型幾得意,食左先知道原來系PIZZA底系用飯餅炸成,所以都比較油膩。結(jié)果我系食唔曬個PIZZA底的,因為覺得好熱氣。
68蚊一份,唔算貴。

經(jīng)驗值
注冊時間

特汁烤白吞拿魚,我覺得煎得唔錯,驟眼睇個賣相仲以為系煎鵝肝之類的,因為表面用了蜜糖煎封,所以老公一直系旁邊話好甜好甜,但可能孕婦口味偏甜,所以覺得幾好食,加上青檸汁仲正!

經(jīng)驗值
注冊時間

輪到招牌的卷物了,顧名思義加州卷就系做卷物出色的。
呢個我最有印象,叫獅子王,可能因為比較重口味,哈哈,大食六人組連續(xù)點了2份!結(jié)果導(dǎo)致最后食唔曬!

經(jīng)驗值
注冊時間

里面有蟹柳絲,蟹籽等等,外面用醬汁包裹之后放入錫紙烤焗,香氣誘人。難怪老細幫我地點菜的時候特意同我地講要最后先食呢個,因為真系好搶味道!

經(jīng)驗值
注冊時間

前文已經(jīng)提及過,卷物系呢度的特色。當晚試了好多有星星推薦的品種,不過全部都對唔上名稱了,哈哈~

經(jīng)驗值
注冊時間

經(jīng)驗值
注冊時間

經(jīng)驗值
注冊時間

經(jīng)驗值
注冊時間

最有印象的系牛油果壽司卷,好似系叫毛毛蟲,同顏色襯到絕~
牛油果還是用黎做壽司比較好食,就甘食的話真系接受無能啊~(咸蛋黃的味道又一次在口中激揚?。?/font>

經(jīng)驗值
注冊時間

經(jīng)驗值
注冊時間

美味的煎鱈魚~同樣用蜜糖煎封,甜膩膩的感覺我覺得好好食?。。ɡ瞎窒蹬赃厽o限鄙視我了~哈哈~)
58蚊一份~

經(jīng)驗值
注冊時間

蟹柳青瓜沙律,食左一般先醒起有個講法系話孕婦唔可以食蟹,但蟹柳應(yīng)該無咩蟹肉成份吧?都系面粉多?
唔理了,食左無咩不良反應(yīng)~(因為第二日去做4維B超,醫(yī)生都無講咩~)
同樣系22蚊一份~

AASDFG  孕婦食蟹唔可以食多,太寒涼  發(fā)表于 2013-9-7 22:53

經(jīng)驗值
注冊時間

經(jīng)驗值
注冊時間

呢個系燒茄子,上面鋪滿了一層細細密密的木魚~香口~

wls2009  這個看著就覺得好好吃  發(fā)表于 2013-9-22 19:10
新居網(wǎng)尚品宅配  咁正。邊個睇倒都頂唔順啦。  發(fā)表于 2013-9-5 10:36

經(jīng)驗值
注冊時間

店內(nèi)一角~

‹ 上一主題|下一主題
小巷里的人氣餐廳--晚上10點仲有客人進場的加州卷 ...
快速回復(fù)

回帖后跳轉(zhuǎn)到最后一頁

廣東省通信管理局互聯(lián)網(wǎng)清理整頓 增值電信業(yè)務(wù)經(jīng)營許可證:粵B2-20220217粵ICP備09174648號粵網(wǎng)安備案號:4406043011754公安機關(guān)備案號:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版權(quán)所有    版權(quán)保護投訴指引

互聯(lián)網(wǎng)藥品信息服務(wù)資格證書 電子營業(yè)執(zhí)照 網(wǎng)絡(luò)文化經(jīng)營許可證粵網(wǎng)文[2016]7051-1702號

違法和不良信息/涉未成年人有害信息舉報電話:020-85505893/18122325185 舉報郵箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息舉報專區(qū) 中國互聯(lián)網(wǎng)不良信息舉報中心
網(wǎng)絡(luò)內(nèi)容從業(yè)人員違法違規(guī)行為舉報:kf@mama.cn 開發(fā)者:廣州盛成媽媽網(wǎng)絡(luò)科技股份有限公司 應(yīng)用版本:11.12.0 應(yīng)用涉及權(quán)限APP隱私協(xié)議

回頂部