上一頁首頁12345678910下一頁
返回列表 發(fā)新帖 回復(fù)
‹ 上一主題|下一主題 go 回復(fù): 1000 | 瀏覽: 108710 |倒序瀏覽 | 字體: tT
手機看此貼
  • 微信掃一掃 手機看此貼
  • 好內(nèi)容 隨時分享到朋友圈

點解我一直都揾唔到適合嘅女仔結(jié)婚?

[復(fù)制鏈接]

經(jīng)驗值
注冊時間
回復(fù) womenzheyijia 的帖子

我前一年都系咁惗,但系成年都揾唔到,所以就開始急。
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日
等我介紹個姐姐俾你識啦…… 你尼類男仔,最好穩(wěn)個大個自己既,因為你唔夠成熟。

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

人地存在婆媳關(guān)系唔代表我屋企會存在喔。哩D嘢系睇自己處理問題嘅能力同方法。
而且都系出現(xiàn)婆媳關(guān)系先周 ...

你想法真天真。好想象!希望你真喺可以解決婆媳關(guān)系。祝福你!

lqfsx  沒有哪個男的結(jié)婚前不是說:我媽媽人很好的,很好相處的,哈哈,事實是怎么樣,結(jié)了婚就知道  發(fā)表于 2014-7-3 15:17
dogly2011  我懷疑這個樓主是GAY的。你看他跟異性朋友逛街,很少同性朋友。像我老公同性朋友多如牛毛。 女性朋友就很少。  發(fā)表于 2014-7-3 12:22
lancywong_008  我很傻,很天真,第日左手系老婆,右手系阿媽就慘了。被問:我地掉落水,你救邊個呀? 我老公就話:求老母,老婆可以娶過……哈  發(fā)表于 2014-7-2 10:29

經(jīng)驗值
注冊時間
回復(fù) TK_Sweeky琦 的帖子

睇到個“急”字。我已婚就想快有BB。你未婚就想快有女友。
人生要做的每個步驟好似都系睇人有,自己就好想快D有,人又缺乏耐性同等待。

Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

你想法真天真。好想象!希望你真喺可以解決婆媳關(guān)系。祝福你!

我很傻,很天真,第日左手系老婆,右手系阿媽就慘了。被問:我地掉落水,你救邊個呀? 我老公就話:求老母,老婆可以娶過……哈

Nicole尐BabY  哈哈,好現(xiàn)實吖!  發(fā)表于 2014-7-2 10:32

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

我很傻,很天真,第日左手系老婆,右手系阿媽就慘了。被問:我地掉落水,你救邊個呀? 我老公就話:求老母 ...

哈哈,好現(xiàn)實吖!

lancywong_008  我老公話,我唔想扼你,我會救阿媽。  發(fā)表于 2014-7-2 10:33
lancywong_008  尼D叫老實  發(fā)表于 2014-7-2 10:32
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

尼D叫老實
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

我老公話,我唔想扼你,我會救阿媽。

Nicole尐BabY  哩個問題容易解決,娶個識游水噶~~可以幫佢一齊救阿媽。  發(fā)表于 2014-7-2 10:35

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

我老公話,我唔想扼你,我會救阿媽。

哩個問題容易解決,娶個識游水噶~~可以幫佢一齊救阿媽。

lancywong_008  前提兩個都唔識游泳嘛……哈  發(fā)表于 2014-7-2 10:38
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

建議你第日識女朋友,一定要同居先,到時候就發(fā)覺好多生活習慣你或者你媽媽接受唔到,包括老婆唔做家務(wù),唔煮飯,唔洗衫既時候,有時候無咩手尾,放D野,忘記放番好,老人家就會為左尼D野去吵的,但你系距個仔,你媽媽會心甘心愿去幫你執(zhí)手尾。
但掉番轉(zhuǎn),你老婆就唔同,距系屋企都系被照顧的,都系唔需要做任何野,但到你屋企要做阿四,肯定唔高興,甘樣就慢慢,會吵起身了。 

敏敏1101  點贊?。?!  發(fā)表于 2014-7-3 21:32
kenrourou  忍吾住+1添,LZ真是很傻很天真,婆媳關(guān)系永遠都是婚姻走向滅亡的催化劑!  發(fā)表于 2014-7-3 12:53
Applemeng  +100000086 對于家婆來講,你系距個仔,但媳婦唔系距個女,更甚至系個外人,你換位唸下,你會對一個外人毫無計較的付出嗎?  發(fā)表于 2014-7-3 11:32
冰安爸爸  我們生女孩的媽媽,就一定會教育孩子,不談婚論嫁,拿證擺酒,就不要和男孩同居,有缺點婚后再慢慢改正,不要沒結(jié)婚被人睡了還嫌棄  發(fā)表于 2014-7-3 10:21
Nicole尐BabY  正解!有時候老婆太強勢,指揮你屋企人做嘢或者你媽媽太好相處,咩都包辦曬去做,你就會心痛你媽媽辛苦,又惱你老婆唔幫媽媽做嘢。咁樣都會吵  發(fā)表于 2014-7-2 10:41
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

哩個問題容易解決,娶個識游水噶~~可以幫佢一齊救阿媽。

前提兩個都唔識游泳嘛……哈

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

建議你第日識女朋友,一定要同居先,到時候就發(fā)覺好多生活習慣你或者你媽媽接受 ...

正解!有時候老婆太強勢,指揮你屋企人做嘢或者你媽媽太好相處,咩都包辦曬去做,你就會心痛你媽媽辛苦,又惱你老婆唔幫媽媽做嘢。咁樣都會吵

lancywong_008  變左我地討厭添……哈,?。蹋谖大w會過。特別依家90后都系屋企獨生,寵得比較厲害。  發(fā)表于 2014-7-2 10:44
KK思琳

初 三

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

睇完了,好搞笑……
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

正解!有時候老婆太強勢,指揮你屋企人做嘢或者你媽媽太好相處,咩都包辦曬去做,你就會心痛你媽媽辛苦,又 ...

變左我地討論添……哈, LZ未體會過。特別依家90后都系屋企獨生,寵得比較厲害。
LZ講下野好喔。

Nicole尐BabY  樓主27,喺80后啦??赡芤习啵砩显儆懻摪?。  發(fā)表于 2014-7-2 11:26
Lancy

大 本

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日
http://www.aguaaloha.com/thread-3979965-1-1.html

媳婦不愛做家務(wù)是否會成為老公出軌的借口?

經(jīng)驗值
注冊時間
BB生日

變左我地討論添……哈, LZ未體會過。特別依家90后都系屋企獨生,寵得比較厲害。
LZ講下野好喔。
...

樓主27,喺80后啦??赡芤习啵砩显儆懻摪?。

經(jīng)驗值
注冊時間
講到婆媳關(guān)系,你d男人永遠都覺得自己可以應(yīng)付到,但實際上系唔得的,就算再好傾都好,始終都系會有矛盾,因為生活習慣唔同,所以矛盾都系響生活上的點點滴滴累積起身的,分開住系最明智的選擇,對你地兩公婆的感情都好,所以點解宜家d女仔希望自己將來的另一半有自己的屋,就系甘的原因~傻的都知有能力都唔同家婆住得啦!我身邊幾乎所以同學寧愿租屋都唔同家婆住,你地d男人系唔會明的了!

曾CC師奶  +10086?。∧阃銒屟獫庥谒?,再相處了幾十年,當然習慣了那一套,覺得自己媽媽是最好的。根本理解唔到一個外人跟你們家因不同體系產(chǎn)生的不適應(yīng)  發(fā)表于 2014-7-2 16:49

注冊時間
BB生日
我就有感受,當初嫁到入去時,同姑仔家婆好好傾,但到今時今時都要搞到要離婚,婆媳關(guān)系系最難處理的

經(jīng)驗值
注冊時間
我很想講一句,幾乎99.999999999%的男人都會覺得自己的媽媽是很好的一個人,是一個對媳婦很好的婆婆.其他不給予評論,希望樓主早日穩(wěn)定那個她.

燒賣熊ю翠兒  我也希望系甘,我老公和我仔都系你說的這種人  發(fā)表于 2014-7-3 11:40
冰安爸爸  很難  發(fā)表于 2014-7-3 10:23

經(jīng)驗值
注冊時間
回復(fù) 熊貓女 的帖子

可能系啩,我唔系一見到女仔就撲埋去嗰種。幾靚都假嘅。我相信要大家溝通落巖feel先會去進攻。
‹ 上一主題|下一主題
點解我一直都揾唔到適合嘅女仔結(jié)婚?
快速回復(fù)
上一頁首頁12345678910下一頁
返回列表 發(fā)新帖 回復(fù)

回帖后跳轉(zhuǎn)到最后一頁

廣東省通信管理局互聯(lián)網(wǎng)清理整頓 增值電信業(yè)務(wù)經(jīng)營許可證:粵B2-20220217粵ICP備09174648號粵網(wǎng)安備案號:4406043011754公安機關(guān)備案號:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版權(quán)所有    版權(quán)保護投訴指引

互聯(lián)網(wǎng)藥品信息服務(wù)資格證書 電子營業(yè)執(zhí)照 網(wǎng)絡(luò)文化經(jīng)營許可證粵網(wǎng)文[2016]7051-1702號

違法和不良信息/涉未成年人有害信息舉報電話:020-85505893/18122325185 舉報郵箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息舉報專區(qū) 中國互聯(lián)網(wǎng)不良信息舉報中心
網(wǎng)絡(luò)內(nèi)容從業(yè)人員違法違規(guī)行為舉報:kf@mama.cn 開發(fā)者:廣州盛成媽媽網(wǎng)絡(luò)科技股份有限公司 應(yīng)用版本:11.12.0 應(yīng)用涉及權(quán)限APP隱私協(xié)議

回頂部